Другите за нас

През 1997 г. “Computer”, едно от най-авторитетните списания за компютри в България, пише за Eltrade-93 GmbH:

Като повечето утвърдили името си в България фирми, Eltrade-93 GmbH има предистория, водеща към годините, когато компютърната техника в България все още прохождаше. Нейният основател, Никола Шумаков, е един от водещите специалисти на ПСИТ /Поддържане и Сервиз на Изчислителна Техника/ - фирма с клонове в цялата страна и със значителен принос за внедряването на компютърната техника в България. През 1993г. г-н Шумаков и неговите сътрудници основават фирмата Eltrade-93 GmbH, замислена като дистрибутор за България на продуктите на Verbatim Corp. – водещ производител на магнитни и оптични носители на данни, консумативи за принтери и компютърни аксесоари. Eltrade-93 GmbH успешно защити избора на тясната специализация и на практика е пълноценно представителство на Verbatim Corp. за България. През офисите на компанията минават доставките на всички продукти на Verbatim, които се разпространяват на българския пазар и това е единствената и сигурна гаранция за техния оригинален произход и високо качество.

Eltrade-93 GmbH доставя продукцията на Verbatim Corp. до крайните клиенти чрез силно разклонена мрежа от дилъри и бизнес партньори в цяла България, както и чрез директни продажби на големи организации.

Дилърската мрежа се разширява и развива непрестанно, като вратите са отворени за нови партньори, а търговската отстъпка е впечатляваща.


 

Януари 2004 г сп. “Computer”

10 години Verbаtim в България

На 11 декември фирма “Елтрейд-93” отбеляза двоен празник. Тържествено с водосвет в столицата бе открит новият офис на фирмата и бе отпразнувана десетата годишнина, откато “Елтрейд-93” успешно работи като единствен дистрибутор на продуктите на Verbatim за България. Всъщност двата празника са свързани помежду си, защото построявянето на новия собствен офис е несъмнено доказателство за успеха на фирмата и предпоставка за нейното още по-добро развитие в бъдеще. Успехът, от една страна, се дължи на изключително високото качество на продуктите на несъмнения световен лидер в областта на информационните носители Verbatim, а от друга на рядко срещаното партньорство между технологичния гигант и българската фирма.

Не случайно за тържеството специално пристигна г-н Винфрид Гола, генерален мениджър за Германия, Австрия, Швейцария, Бенелюкс, Русия и Източна Европа. Той е именно човекът, който преди десет години припозна в управителя на “Елтрейд-93” г-н Никола Шумаков верния партньор за България, изцяло му се довери и очевидно не сгреши. “Елтрейд-93” на практика работи като представителство на Verbatim за страната ни, и то така добре, че представлява образец за отлично двустранно партньорство, в което и двете страни са напълно верни една на друга. “Елтрейд-93” изгради широка мрежа от дистрибутори в страната, разполагаща със собствени магазини, стана и един от основните доставчици на големите търговски вериги като МЕТРО и др.

Противно на някои очаквания и независимо от малко по-високата цена на продуктите на Verbatim те се продават отлично на нашия, иначе силно чуствителен към цените, пазар. Причината за това е, че огромната част от потребителите добре разбират, че когато става дума за съхранение на информация най-важният, единствено определящият критерий трябва да бъде качеството и надеждността на съхраняване на често безценната информация. Едва след това, на заден план, изплува цената. Освен това политиката на производителя е непрестанно да снижава цените на продуктите си, като при много от тях те почти се изравниха с продукти от значително по-нисък по качество клас.

Verbatim е фирма в състава на корпорацията Mitsubishi Chemical Corporation - една от десетте най-големи химически компании в света. Това й позволява да влага огромни средства за развойна научноизследователска дейност, съсредоточена предимно в изследователския център в Йокохама, Япония. Благодарение на това Verbatim е световен лидер в създаването и производството на нови високотехнологични продукти, като оптични дискове, магнитооптични дискове, магнитни ленти и дискети, различни видове карти за съхраняване на информация и др. По-малко известен е фактът, че Verbatim също така е голям производител на специални фотохартии за мастиленоструен печат, на самозалепващи се етикети за дискове и на тонер касети за лазерни принтери.


 

Ноември 2004 г. сп. “Computer”

ЕЛТРЕЙД-93

НОВ ОФИС ВЪВ ВАРНА

Фирма “Елтрейд-93” поддържа свой офис във Варна вече четири години. Доброто развитие на бизнеса в морската ни столица получи своето логично следствие и в края на септември т.г. официално бе открит новият, значително по-голям и модерен офис, вече собственост на фирмата. Целта е да се създадат условия за по-голяма близост до клиентите и по-лесно да поддържат необходимите складови наличности в количества, способни да задоволят все по-голямото търсене на продуктите на Verbatim.

Офисът във Варна ще покрива не само града, а и територията на цяла Североизточна България. Извън София фирмата има собствен бизнес и в Пловдив, а продуктите й стигат до всички кътчета на страната чрез силно разклонена и добре организирана дилърска мрежа.

От край време продуктите на Verbatim са давали онази сигурност, без която архивирането на данни и съхранението им за по-кратък или по-дълъг период от време, си е чисто разхищаване на време и средства. Тяхното качество никога не се е подлагало на съмнение, “спорове” е предизвиквала единствено цената. Наблюдателите, които следят развитието на пазара, пък и обикновените потребители, които периодично купуват по някой и друг диск, обаче не може да не са забелязали, че напоследък и в това отношение има значително развитие. Факт е, че дори нашият ценово чуствителен пазар започва да усеща ефекта от планомерната политика на снижаване на цените, провеждана от Verbatim. Както е факт и това, че те все по-малко се отличават от продуктите от групата на т. нар. безименни производители.

И това в никакъв случай не става за сметка на качеството.

Изключителната популярност на продуктите на Verbatim има и своята страна. Намериха се “изобретателни” фирми, които започнаха да внасят тези продукти по нерегламентирани от производителя канали. Нерядко на пазара се появяват и чисти фалшификати, които нямат нищо общо с качеството на марката Verbatim. За това от “Елтрейд-93” предупреждават, че единственият сигурен начин, който гарантира покупката на оригинален Verbatim, е продуктът да е доставен чрез някой от нейните офиси или оторизирани дилъри. Крайният потребител обаче не може да знае пътя на доставката и затова от фирмата уточняват, че сигурният белег дали даден диск е “менте” или не, е наличието на гравиран във вътрешния прозрачен кръг идентификационен номер. Неговата липса със сигурност означава фалшификат. Другият белег за разпознаване на фалшификатите е залепеният етикет на вносителя – за България, а това може да бъде само “Елтрейд-93” ЕООД. Същото важи и за дисковете, които се продават в големите търговски вериги, с които фирмата работи от години.


 

28-30.03.2005 г. “ПРЕС МАРКЕТ” – Издателска група “Монитор”

Verbatim- висококачествени продукти на достъпни цени

Изследване на Santa Clara Consulting безспорно определя Verbatim като компанията с най-голям пазарен дял в Европа при CD-R, CD-RW, DVD+/-R, DVD+/-RW. От проведено социологическо изследване сред клиентите в над 300 европейски магазина, 67% от анкетираните са отъждествили представата за високо качество с продуктите на Verbatim, а 30% са заявили, че качеството на компактдисковете е определящият мотив при покупката.

От клиентите, купили продукти на Verbatim, статистиката е показала, че:

  • 27% са предпочели Verbatim заради високото качество на продуктите;

  • 22% са избрали продуктите на Verbatim поради оптималното съотношение качество-цена;

  • 18% са предпочели марката Verbatim въз основа на личния опит от работа с тези продукти;

  • 14% са направили избора си именно под въздействие на утвърдената марка.